Logo

Kylling i karry med citrongræs, kokos og grønne ris

4 portioner 30 min

Mild og cremet opskrift på kylling i karry. En smagfuld hverdagsret, som helt sikkert bliver en succes på middagsbordet. Kyllingebryst er marineret for at give retten ekstra smag og risene er gjort grønne med broccoli og spinat.

30 min. tilberedning + marinering mindst 30 min.

Ingredienser

4 kylling brystfilet
1 spsk. grøn eller gul karry
1/2 tsk. gurkemeje
1 stilk citrongræs
2 spsk. fiskesauce
Saft og revet limeskal fra 1/2 lime (øko)
1 dåse kokosmælk

3 dl ris
1 finthakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. kokosolie
1 stilk citrongræs

Saft og revet limeskal fra 1/2 lime (øko)
6 dl bouillon
1 bdt. broccoli
125 g frisk spinat
1 bdt. frisk koriander
2 spsk. ristet kokos

 

TILBEREDNING

Læg kyllingefileterne i en marinade af karry, gurkemeje, flækket citrongræs, fiskesauce, lime og kokosmælk og lad det trække i køleskabet gerne natten over, men som minimum 30 min.

Skyl risene og lad dem dryppe godt af.  

Sauter løg og hvidløg i kokosolie ved lav varme til de er møre. Kom risene ved og sauter endnu et par minutter. Tilsæt bouillon, flækket citrongræs, limeskal og saft. Lad det simre 10 min.

Del broccolien i små buketter og kom broccoli og spinat ved og lad det simre endnu 5 min. til væden er fordampet og risene møre. Smag med salt.

Tag brystfileterne op ad marinaden og brun dem godt på begge side. Hæld marinaden over og lad det små koge 8-10 min. Tag fileterne op og smag saucen til.

Anret risene på tallerkner og kom skiver af brystfilet oven på og hæld lidt af saucen over. Pynt med koriander samt ristet kokos og server med resten af saucen til.




 

 

 

 

Kylling i karry med citrongræs, kokos og grønne ris