Logo

Grydestegt kylling stegt i urter med rodfrugter og sommersalat

4 portioner 70 min

Kylling stegt i gryde på en bund af rodfrugter, kartofler, majroer og gulerødder. Server en lækker sommersalat med romaine salat, blåbær, melon, feta og græskarkerner til.

Ingredienser

Grydestegt kylling
1 hel kylling
1 bundt timian
1 bundt persille
1 bundt estragon
500 g blandende rodfrugter som f.eks. kartofler, majroer og gulerødder
Salt og peber


Sprød sommersalat:
1 stort romaine salathoved eller 2 små
50 g. friske blåbær
1 håndfuld mynte
1/2 orange galiamelon
100 g. feta i blok eller i tern
2 spsk. græskarkerner
2 spsk. olivenolie


Tilberedning

Skyl urter og gnub kyllingen med rigeligt salt og peber.

Skær rodfrugterne i stave og kom i bunden af gryden. Giv lidt vand til, og læg kyllingen ovenpå, fordel urterne ud over kyllingen og grøntsagerne.

Læg låg på og steg over grillen i cirka 1,5 time, afhængig af varmen på grillen.

Gør imens salaten klar:  Skyl salat, blåbær og mynte, skær galiamelon i mundrette bidder.

Vend salat og blåbær i olivenolie og et drys salt og bred det ud på et stort fad.

Smuldr fetaen henover og drys med mynteblade, græskarkerner og olivenolie.

Grydestegt kylling stegt i urter med rodfrugter og sommersalat