Logo

Sticky kylling med ris og grøntsager

2 portioner 20 min

En nem og lækker hverdagsret på asiatisk sticky kylling med ris og grøntsager. Den hjemmelavet woksauce er lavet med sojasauce, sweet chili, lidt honning og frisk lime, så det hele bliver sticky – en perfekt blanding af sødt og syrligt.

Opskriften er udviklet af mummum.dk

Forberedelsestid: 10 min.

Tilberedelsestid: 20 min.

Ingredienser
1 spsk. kokosolie
280 g kyllingebryst 
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 stk. gulerod
1/4 brocolli
1/3 gul peberfrugt
1/3 rød peberfrugt
50 g sukkerærter
2 spsk. sojasauce
2 spsk. sweet chilisauce
1 tsk. akaciehonning

Tilbehør
160 g ris
1/5 bundt frisk koriander
30 g cashewnødder
1 stk. lime

 

TILBEREDNING

Kog ris efter pakkens anvisning. Snit grøntsager: gulerod og peberfrugt skæres i tynde stave, broccoli i små stokke og sukkerærter halveres på midten på langs. Hvidløg skæres i tynde skiver og ingefær rives fint.

Rengør og snit kyllingekødet i tynde skiver. Opvarm en wok eller pande ved høj varme og kom kokosolie heri. Lad det smelte. Når wokken er varm tilsættes kylling. Lad det stege til det har taget farve.

Kom herefter hvidløg og ingefær i og svits videre i 1-2 minutter. Dernæst tilsættes broccoli og gulerod. Svits til det falder lidt sammen. Kom peberfrugt og sukkerærter i. Efter et par minutter kommes sojasauce, sweet chilisauce og akaciehonning i og vend godt rundt. Lad saucen koge ind så grøntsager og kylling bliver lækker og klistret. Smag til med frisk limesaft og evt. lidt ekstra sojasauce.

Anret en tallerken med ris, efterfulgt af kylling og grøntsager. Server med en limebåd, frisk koriander og ristede cashewnødder.


Tip

Man kan også bruge edamamebønner, blomkål eller bønner i wokretten. Et fint alternativ til ris, kan være kogte nudler.

Det smarte ved wok er, at man altid bare kan bruge de grøntsager, som man lige har. Så det er en god ret, hvis der skal ryddes lidt ud i grøntsagsskuffen.

 





 

 

 

Sticky kylling med ris og grøntsager