Logo

Kyllingeburger med tomatsalsa, rodfrugt-fritter og BBQ-mayo

Ingredienser

1 pakke kyllingeburger

400 g rodfrugter f.eks. gulerod, pastinak og rødbede

1 spsk. olie

2 spsk. frisk timian

1 tsk. salt

1 rødløg

1 dl eddike f.eks. hindbæreddike eller æblecidereddike

1 spsk. honning

4 store tomater

1 fed hvidløg

2 spsk. frisk basilikum

1 avocado

1 tsk. citronsaft

Salt og friskkværnet sort peber

4 burgerboller

4 spsk. salat mayonnaise

100 g frisk baby salat

1 dl friske spirer

1 dl mayonnaise

½ dl BBQ sauce

Tilberedning

Tilbered kyllingeburger efter anvisning på emballagen.

Skær rodfrugterne i stave og dryp dem med olie. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og timian og steg ca. 35 min. ved 200°C.

Skær rødløg i tynde skiver, og opvarm eddike med honning. Hæld eddike-blandingen over løgskiverne og lad det trække mindst ½ time.

Skær tomaterne i meget små tern, pres hvidløget og hak basilikum. Bland tomater, hvidløg og basilikum godt sammen.
Mos avocado med citronsaft, salt og peber.

Smør bunden af burgerbollerne med salatmayonnaise. Fordel salat på bunden, og herpå tomatsalsa og en bøf. Læg syltet rødløg oven på bøffen og pynt med friske spirer. Smør overbollen med moset avocado og læg den på burgeren.

Rør mayonnaise med BBQ sauce.

Server burgere med rodfrugt-fritter og BBQ-mayo.

Tip: Server ingredienserne hver for sig til byg-selv-burger, og suppler f.eks. med agurkeskiver og tynde skiver mild ost. Fritterne kan laves af kartofler i stedet for rodfrugter efter samme fremgangsmåde, blot de skæres i tynde bjælker.

Kyllingeburger med tomatsalsa, rodfrugt-fritter og BBQ-mayo