Logo

Kylling i karry med brystfilet - lavet på kyllingefond

Brug brystfileterne fra en hel kylling til en lækker omgang kylling i karry. Frys skindet fra brystfileterne ned og gem til en anden ret eller steg det sprød som topping.


Opskriften er udviklet af: Amalie Fernande



Ingredienser

2 kyllingebrystfileter fra en hele kylling (ca. 400 g)
30 g smør
1 spsk. karry
1 lille løg
1 fed hvidløg
1,5 spsk. mel
3 dl bouillon kogt på kyllingeskrog
1 dl mælk
Evt. en smule fløde

Tilbehør
Ris 
Topping: æble, peanuts og rosiner

Suppe/bouillon
1 kyllingeskrog
Vand
Peberkorn,
2 tsk. salt,
1 spsk. æblecidereddike,
2 laurbærblade
Grove grøntsager fx porrer, løg, selleri, gulerødder, pastinak
1 håndfuld frisk timian
Evt. lidt frisk persille

TILBEREDNING

Kylling i karry
Skær de to kyllingebryster af den hele kylling. Fjern skindet og frys det ned – det kan brunes lækkert sprødt senere (bruges i opskriften med risotto med kylling og svampe). Skær kyllingelårene fra, og brug dem til en anden ret (bruges i opskriften gyrus med kyllingerester og tzatziki).
Skroget fra den hele kylling koger du en bouillon på med det samme. Instrukser på kogning af skrog findes til sidst.

Når du har din bouillon færdigkogt fra skroget, er du klar til at lave din kylling i karry.

Skær kyllingen i mindre stykker, svits den kort i lidt olivenolie og tag den op. I samme gryde smeltes smør. Tilsæt karry og svits kort. Dernæst hvidløg og løg, som steger til løgene er gennemsigtige. Tilføj nu mel, og rør mælk og bouillon fra kyllingeskroget i. Lad det simre kort og tilføj din kylling.

Server med ris og eventuelle toppings fx æble, peanuts og rosiner.

Sådan koges suppe/bouillon på kyllingeskroget
Placer kyllingeskroget i en stor gryde. Tilføj vand til det dækker skroget. Tilsæt et par peberkorn, 2 tsk. salt, 1 spsk. Æblecidereddike, 2 laurbærblade og frit valg af grove grøntsager. F.eks. porrer, løg, selleri, gulerødder, pastinak osv. Har du nogle trætte grøntsager i køleskabet, så er de perfekte at bruge her. Derudover kan du tilføje en håndfuld frisk timian hvis du har, og lidt frisk persille. Det er en god måde at mindske madspild, da man kan putte i hvad man har, af urter og grove grøntsager. Lad det hele simrer 3-5 timer.

Fjern det resterende kød fra skroget, når det har kogt. Det kan du bruge til andre retter. Gem ligeledes den bouillon du ikke bruger til din kylling i karry til andre opskrifter. Det kan fryses ned i poser eller som isterninger.

 

Kylling i karry med brystfilet - lavet på kyllingefond