Logo

Strimlet kyllingelårkød med eksotisk kompot

4 portioner

Saftig og smagfuld dansk kylling fra Danpo.

Ingredienser

600 g Strimlet Danpo kyllingekød 

3 spsk. majsolie

150 g rødløg i skiver 

300 g squash i skiver 

200 g minimajs 

Ca. 20 g citrongræs i fine strimler

Salt

Chili 

Evt. friske koriander

 

Tilbehør

200 g basmati ris

30 g ristede mandelsplitter

 

Exotisk kompott

40 g hakket løg 

30 g gul peberfrugt i tynde strimler

1 tsk. olivenolie

1 banan i skiver 

30 g rosiner

½ dl appelsinjuice

1 tsk. eddike

1 knivspids stødt ingefær 

1 lille stk. hel kanel eller ½ tsk. stødt kanel

1-2 stk. hele nelliker eller ¼ tsk. stødt nellike

1,5 dl mango chutney 

Salt og groftmalet sort peber

 

Tilberedning

Det strimlede kyllingekød brunes i majsolie. Rødløg, squash og minimajs tilsættes. Lad det simre en 10-15 min. Smages til med salt, chili og citrongræs. 

Risene koges som beskrevet på emballagen. Vandet hældes fra risene og blandes med de ristede mandelsplitter. 

Server straks mandelrisene til kyllingekødet med grønsagerne, den exotiske kompot og evt. friske koriander.

Exotisk kompott

Sauter løg og peberfrugt i olivenolie. Tilsæt bananer og rosiner, lad det koge 5-10 min. Tilsæt appelsinjuice, eddike og krydderier. Lad det koge indtil bananerne er bløde at røre ved. Fjern kanelstangen og de hele nelliker. Lad det afkøle, tilsæt derefter mango chutney. Smag til med med salt og peber. Lad chutneyen "modne" en dag i køleskab.

Strimlet kyllingelårkød med eksotisk kompot