Logo

Ovnbagte hele kyllingelår med rosmarin og peberfrugter

4 portioner 60 min

Saftig og smagfuld dansk kylling fra Danpo.

Ingredienser

4 hele kyllingelår – over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse

Salt og peber

Frisk rosmarin eller 2 tsk tørret 

2-3 peberfrugter – gerne forskellige farver, renset ca. 450 g

250 g cherrytomater

2 løg

2 fed hvidløg

Basilikum – evt. rød

 

Tilbehør

1,2 kg små kartofler eller 300 g tørret pasta

 

Tilberedning

Krydr kartoflerne med salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225°C.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 -2 spsk fintskåret frisk rosmarin.

Skær peberfrugter i grove stykker, tomater i halve og løgene i både. Hak hvidløg.

Bland grøntsagerne og kom dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. 

Læg kødet oven på grøntsagerne, og stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne. Stegetiden er ca. 45 minutter til kødet er gennemstegt og kartoflerne er møre.

Pynt med basilikum.

Ovnbagte hele kyllingelår med rosmarin og peberfrugter