Saftig og smagfuld dansk kylling fra Danpo.
Ingredienser
4 Danpo hele kyllingelår
Saft og revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
1 spsk timian
1 spsk sumac (fås hos tyrkiske grønthandlere og andre etniske
fødevarebutikker)
1 spsk sesamfrø
½ spsk salt
Couscous
4 dl cous cous
0,5 l. hønsebouillon
0,5 dl olie
0,5 dl appelsinsaft
1 tsk spidskommen
Salt, peber
3 appelsiner
1 dl soltørrede tranebær
0,5 dl ristede pinjekerner
0,5 dl ristede græskarkerner
0,5 bdt. frisk koriander
Tilbehør
Brød
Tilberedning
Dryp lårene med appelsinsaft.
Bland revet appelsin med timian, sumac, sesamfrø og salt.
Vend kyllingelårene i krydderblandingen og lad dem trække lidt, gerne natten over i køleskabet.
Steg kyllingelårene i ovnen ved 175°C i ca. 45 min.
Bring hønsebouillon i kog, tilsæt couscous, læg låg over gryden, sluk for varmen og lad dem trække 5 min. Rør grynene løse med en gaffel.
Pisk olie, appelsinsaft og spidskommen sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen over couscous grynene, bland med appelsinfileter, tranebær, pinje- samt græskarkerne og drys godt med koriander. Server salaten til lårene sammen med brød.
Velbekomme