Logo

Chicken couscous

4 portioner

Saftig og smagfuld dansk kylling fra Danpo.

Ingredienser

4 Danpo hele kyllingelår

Saft og revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin

1 spsk timian

1 spsk sumac (fås hos tyrkiske grønthandlere og andre etniske

fødevarebutikker)

1 spsk sesamfrø

½ spsk salt

 

Couscous

4 dl cous cous 

0,5 l. hønsebouillon

0,5 dl olie

0,5 dl appelsinsaft

1 tsk spidskommen

Salt, peber

3 appelsiner

1 dl soltørrede tranebær

0,5 dl ristede pinjekerner

0,5 dl ristede græskarkerner

0,5 bdt. frisk koriander

 

Tilbehør

Brød 

 

Tilberedning

Dryp lårene med appelsinsaft. 

Bland revet appelsin med timian, sumac, sesamfrø og salt.

Vend kyllingelårene i krydderblandingen og lad dem trække lidt, gerne natten over i køleskabet. 

Steg kyllingelårene i ovnen ved 175°C i ca. 45 min.

Bring hønsebouillon i kog, tilsæt couscous, læg låg over gryden, sluk for varmen og lad dem trække 5 min. Rør grynene løse med en gaffel.

Pisk olie, appelsinsaft og spidskommen sammen og smag dressingen til med salt og peber.

Hæld dressingen over couscous grynene, bland med appelsinfileter, tranebær, pinje- samt græskarkerne og drys godt med koriander. Server salaten til lårene sammen med brød.

Velbekomme

Chicken couscous