Hurtig hverdagsret: smagfuld dansk kylling, farverige grøntsager og spicy sauce.
Ingredienser
Ca. 600 g kyllingebryst
2 spsk. sesamolie
1 broccoli, delt i buketter
2 rødløg, skåret i skiver
1 rød peberfrugt, strimlet
Ca. 250 g kinakål, strimlet (eller 150 g hvidkål, strimlet)
2 gulerødder, revet eller snittet
1 pakke søde ærter (ca. 50 g), delt
2-3 fed hvidløg, skåret i tynde strimler
1 tsk. rød karrypasta (eller karrypulver)
3 spsk. sojasauce
3 spsk. sød chilisauce
1 økologisk lime
Salt
2 pakker nudler
1 spsk. sesamfrø
Evt. frisk basilikum og/eller koriander
Tilberedning
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra. Skær kyllingebrystfileterne i tynde strimler. Varm en wok eller en stor stegepande op, tilsæt olie, og steg kyllingen i ca. 5-6 minutter.
Tilsæt grøntsagerne – start med broccolien, og svits i ca. 2 minutter. Derefter tilsættes løg, peberfrugt, kinakål eller hvidkål, gulerødder og ærter. Slut af med hvidløg. Det hele svitses yderligere et par minutter.
Kom karrypasta, sojasauce og sød chilisauce i retten, og lad det simre i ca. 1 minut. Vend nudlerne i, og smag til med salt samt limesaft og fintrevet skal af lime. Drys til sidst med sesamfrø og evt. frisk basilikum og/eller koriander.