Logo

Fyldt kyllingebryst

4 portioner

Ingredienser

Langtidsbagte cherrytomater

200 g. cherrytomater

1 spsk. olie

½ spsk. eddike

1 tsk. salt

 

Ristede rugbrødstern

2 skiver rugbrød

1 spsk. olie

½ tsk. salt

 

Blomkålssalat

300 g. blomkål

4-6 kviste dild

 

Appelsinmarinade

1 stk. appelsin (saft og skal) 

1 spsk. æblecidereddike

1 spsk. olie

1 tsk. salt

 

Kylling med seranoskinke

4 stk. Danpo kyllingefileter

4 skiver seranoskinke

20 g. persille

1 fed hvidløg

2 spsk. olie

 

Sådan gør du: 

Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.

 

Langtidsbagte cherrytomater: 

Skyld cherrytomater og skær dem i halve. Læg tomaterne i en pose med lidt olie, eddike, salt og ryst godt.

Bred tomaterne ud på en bageplade og bag dem i ovnen i 5-6 timer ved 65°C.

 

Ristede rugbrødstern:

Skær rugbrødet i små tern og vend dem med olie og salt. Spred ternene ud på en bageplade, og bag ternene i ovnen i 20 minutter ved 160°C.

 

Blomkålssalat:

Pluk blomkål i store buketter. Skær buketterne i skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland alle ingredienserne til appelsinmarinaden. 

Hæld marinaden over blomkålen og vendt grundigt. Pynt salaten med langtidsbagte cherrytomater, rugbrødstern, dildkviste og sæt på køl.

Kylling med seranoskinke: Hak persille og hvidløg groft i en minihakker og tilsæt olie, salt og peber.

Skær kyllingefileterne op på tværs uden at skære helt igennem, så du får et større stykke kylling.

Kom marinaden på kyllingefileterne og rul dem til en roulade. Rul et stykke parmaskine uden om hver kyllingerulle. Steg kyllingerullerne på panden, til de er gennemstegte og gyldne.

 

Tip: Lav en ekstra stor portion langtidsbagte cherrytomater og gem dem i et glas med olie.

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen

Fyldt kyllingebryst