Logo

Satay spyd med kokosdip

4 portioner

Kylling fra Danpo er dansk kylling

Ingredienser

12 stk. Danpo inderfileter

2 tsk. farin eller rørsukker

2 tsk. karry

2 tsk. limesaft

4 tsk. kokosmælk

Små træspyd

 

Kokosdip

1- 2 tsk. rød thaikarry eller anden karry

3 dl kokosmælk

½ dl grovmalet jordnøddesmør

1 dl vand

2 tsk. limesaft

2 tsk. fiskesauce eller salt

Evt. sukker

Nudelsalat

150 g nudler

1 bdt. radiser

1 aurgk

200 g forskellige spirer (ikke lucerne)

½ - 1 bk. salat

 

Dressing

100 g salsa eller sød chilisauce

2 spsk. limesaft

2 spsk. fiskesauce

2 tsk. mørk ristet sesamolie eller alm. olie

 

Tilberedning

Bland sukker, karry, limesaft og kokosmælk. Vend inderfileter godt rundt i marinaden og lad dem trække mindst 1 time. Læg træspyd i vand i mindst 1/2 time. Sæt inderfileter på spyd.

Rist thaikarry i en skefuld kokosmælk, til det begynder at dufte.

Tilsæt resten af kokosmælken, jordnøddesmør og vand. Bring saucen i kog under omrøring og lad den koge i ca. 3 min. for svag varme.

Smag saucen til med limesaft, fiskesauce og sukker.

Pensel spydene med olie og grill dem 2-3 min. på hver side. 

Tilbered nudler som anvist og skyl godt i koldt vand. Skyl radiser grundigt, lad gerne lidt af toppen sidde og skær dem i skiver.

Halver agurken, fjern kerner og skær den i skrå skiver. Pisk salsa, limesaft, fiskesauce og sesamolie sammen. Vend nudler godt rundt i dressingen og tilsæt de øvrige grønsager.

Satay spyd med kokosdip