Logo

Kyllingetærte med forårsgrønt

4 portioner

Ingredienser

Tærtedej

100 g grahamsmel

40 g havregryn

40 g hvedemel

2 spsk. olie

1 spsk. græsk yoghurt

½ tsk. salt

 

Fyld

2 stk. kyllingebryst 400 g alm kyllingetern

1 dl. kyllingebacon i tern

1 løg i tern

1 tsk. olie

8 friske grønne asparges                                                  

2 dl. ærter

4 æg

1½ dl. græsk yoghurt

2 spsk. fintrevet parmesan

Salt og peber

100 g frisk mozzarella

 

Tilberedning

Ælt dejen sammen, det er lettest med fingrene. Den skal æltes til den hænger godt sammen, men må ikke være for klistret. Tilsæt evt. mere hvedemel eller lidt vand, indtil dejen hverken klistrer eller er for tør. Pensl en tærteform med lidt olie og tryk dejen ud heri. Prik nogle huller med en gaffel i bunden og forbag bunden ca. 10 min. ved 200ºC

Skær kyllingebryster i små tern. Opvarm olien i en gryde og rist først løg og kyllingebacon et par min. og tilsæt derefter kyllingebryst i tern. Steg det sammen 2-3 min.

Kog aspargesene i letsaltet vand 2-3 min., og skyl dem med koldt vand. Skær dem i små skiver.

Optø ærter. Pisk æg, græsk yoghurt, parmesan, salt og peber godt sammen.

Læg de stegte løg, kyllingebacon og kyllingebryst på den forbagte tærtebund, fordel asparges og ærter over og hæld æggemassen over. Skær den friske mozzarella i skiver og fordel dem øverst. Bag tærten i ovnen ved 200ºC i ca. 30 min. og server med en blandet grøn salat.

 

Tip: En tærte er en oplagt ret når du vil bruge dine rester. Kyllingen kan være resterne fra den hele kylling, eller de lår der ikke blev spist dagen før.

Kyllingetærte med forårsgrønt