Logo

Gratineret filet med karameliserede løg, timian og sprøde rodfrugter

4 portioner

Ingredienser

4 stk. Danpo Minutfilet/filet

100 g revet ost

Smør til stegning

Salt og peber

 

Karamelliseret løg

2-3 løg i strimler

2 spsk. frisk timian, finthakket

Smør

1 tsk. rørsukker

1 spsk. hvidvinseddike

 

Rodfrugter

500g blandede rodfrugter

Citronskald, timian og hvidløg

 

Tilberedning

Forvarm ovnen til 200°C. Bland løg med timian og steg det på en pande ved svag varme i smør, indtil de er bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt sukker og eddike og bring det i kog. 

Vend rodfrugterne med olie, salt, peber, citronskal og hvidløg – bag dem møre i ca. 30 min. ved 180°C.

Krydr fileterne med salt og peber. Steg dem gyldne, max 1-2 min. ved høj varme på hver side. Læg fileterne i et ovnfast fad og top med løg og ost. Bages i midten af ​​ovnen cirka 10 min., indtil kyllingen er gennemstegt og osten er gylden.

 

Tip: Server med en lækker dip til rodfrugterne

Gratineret filet med karameliserede løg, timian og sprøde rodfrugter