Logo

Kyllingens CO2-aftryk ift. andre kødtyper og fødevarer 

Her kan du se klimaaftrykket på tværs af diverse kødtyper og fødevarer. Bemærk, at alle nedenstående tal er fra Den Store Klimadatabase og dermed sammenlignelige - de kan derimod ikke sammenlignes med tal fra Carbon Trust på Danpo Foodservice, eftersom beregningerne er forskellige.

 

Kyllingekød*

Kyllingelår: 1,88 kg CO2e/ pr. kg

Hel kylling: 3,27 kg CO2e/ pr. kg

Kyllingebryst: 5,20 kg CO2e/ pr. kg

Hakket kylling: 5,71 kg CO2e/ pr. kg

 

Oksekød*

Hakket oksekød 10-15% fedt: 48,04 kg CO2e/pr. kg

Oksekød kebab: 53,92 kg CO2e/pr. kg

Okseculotte: 67,82 kg CO2e/pr. kg

Oksemørbrad: 227,85 kg CO2e/pr. kg

 

Grisekød*

Pulled pork: 4,52 kg CO2e/pr. kg

Skinke: 4,64 kg CO2e/pr. kg 

Pepperoni: 5,70 kg/CO2e pr. Kg

Bacon, stegetykke: 6,43 kg CO2e/pr. kg

 

Fisk og skaldyr*

Laks: 2,09 kg/CO2e pr. Kg

Rødspætte: 2,81 kg CO2e/pr. kg 

Tun: 3,10 kg CO2e/pr. kg 

Rejer: 8,40 kg CO2e/pr. kg

 

Mejeriprodukter*

Minimælk: 0,41 kg CO2e/pr. kg

Piskefløde 38%: 1,73 kg CO2e/pr. kg

Smør: 3,30 kg CO2e/pr. kg

Danbo ost, 45+: 5,41 kg CO2e/pr. kg

 

Frugt og grøntsager*

Agurk: 0,43 kg CO2e/pr. kg

Broccoli: 0,63 kg CO2e/pr. kg

Banan: 0,85 kg CO2e/pr. kg

Avocado: 1,22 kg CO2e/pr. kg

 

Brød og kornprodukter*

Burgerbolle: 1,16 kg CO2e/pr. kg

Pasta: 2,05 kg CO2e/pr. kg

Kage: 2,32 kg CO2e/pr. kg

Ris, parboiled: 5,06 kg CO2e/pr. kg

 

Planteprodukter*

Veganske pølser, sojabaseret: 1,43 kg CO2e/pr. kg

Veganske schnitzler, sojabaseret: 1,87 kg CO2e/pr. kg

Veganske nuggets, sojabaseret: 1,95 kg CO2e/pr. kg

Falafel-fars: 2,06 kg CO2e/pr. kg

 

*Kilde: "CONCITO (2024): Den Store Klimadatabase, version 1.2"

Web Knapper Carbontrust 580X380pxl10 B