Logo

Vi er stærkt imod brugen af antibiotika i kylling ...

… og med KLASSISK kylling fra Rokkedahl har du altid en garanti for, at den er fri for antibiotika. Vores fritgående og økologiske kyllinger bliver kun behandlet med antibiotika, såfremt de bliver syge, hvilket yderst sjældent sker. Faktisk har vi siden 2018 kun været nødt til at behande 0,2% af kyllingerne.

Økologiske- og fritgående kyllinger

De Økologiske og Fritgående Kyllinger med 3 hjerter for meget bedre dyrevelfærd er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og må kun behandles ved sygdom, så de hurtigt kan blive sunde og raske igen. For hvis en enkelt sygdomsramt kylling ikke bliver behandlet, kan det i værste fald gå udover hele kyllingebestanden. Det sker yderst sjældent, og for økologiske kyllinger fra Rokkedahl må det i følge lovgivningen kun ske 1 gang i deres levetid. Her er medicineringen receptpligtig, og skal godkendes af veterinærmyndighederne.

20180624_071038.jpg

Klassisk velfærdskylling

Der er høje trivselsvilkår for alle Rokkedahls velfærdskyllinger. Rokkedahl KLASSISK dansk Kylling med 1-hjerte for bedre dyrevelfærd er opdrættet uden brug af antibiotika*, - så her har du garanti for kylling uden antibiotika. Derfor kan du med Rokkedahl klassisk kylling være med til at reducerer brugen af antibiotika. Hvis en klassisk kylling mod forventning skulle blive syg, bliver den selvfølgelig behandlet med antibiotika, hvorefter den bliver opdrættet og slagtet som normalt. Den vil blot ikke blive solgt som en klassisk Rokkedahl kylling

20161004 UJP1044

VIDSTE DU AT..

 

1. Antibiotika er et kemisk stof, som virker hæmmende eller dræbende på bakterier.

For at undgå bakterier bliver modstandsdygtige/resistente, er det vigtigt at holde forbruget på et minimum.

2. På verdensplan er forbruget af antibiotika stigende, og det betyder, at der fortsat er en øget risiko for antibiotika-resistens.

3. Et overforbrug af antibiotika kan true verdenssundheden og fødevaresikkerheden. Fx bliver det sværere at bekæmpe helt velkendte infektioner som eksempelvis lungebetændelse og fødevarebårne sygdomme. 

 

…. det er blot nogle af årsagerne til, at vi ønsker at sige NEJ til ANTIBIOTIKA

FAKTA

60% af forbrugerne er bekymrede for brugen af antibiotika og risikoen ved, at det findes i nogle kød- og mejeriprodukter Kilde: The Public Health and Safety Organization

Lårsteak Ratatoui Bred

ANTIBIOTIKAS OPSTART ..

… 1928 er året, hvor den britiske læge Sir Alexander Fleming opdager penicillin.

Omkring 2. Verdenskrig bliver penicillin sat i produktion som verdens første antibiotika.

(Kilde: Wikipedia)

 

Beskyt bakterierne....

Antibiotikaresistens kan forekomme ved mutationer i bakteriernes gener.

Antibiotikaforbrug, både til dyr og mennesker, øger mutationshyppigheden i bakteriernes gener og fremmer derved udvikling af resistens (erhvervet resistens).

Overdreven og uhensigtsmæssig brug af antibiotika accelererer fremkomsten af antibiotikaresistente bakterier.

Når bakterier udsættes for antibiotika vil de bakterier, der er følsomme over for den pågældende type antibiotika, blive dræbt, mens resistente bakterier kan fortsætte med at formere sig.

(Kilde: Statens Seruminstitut)

 

*Klassisk kylling er ikke behandlet med receptpligtig antibiotika. Der anvendes et fodertilsætningsstof (coccidiostatika) for at undgå tarmproblemer hos kyllingen forårsaget af parasitter.