Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingesteak på ristet brød med svampe og hvidløgscreme

10 portioner

Ingredienser

10 Lårsteaks

10 store skiver brød

Sæsonens svampe

1 kg blandede svampe efter sæson i skiver
5 finthakkede skalotteløg
5 spsk. finthakket bladpersille
10 tynd skåret forårsløg
Smør
Salt og peber

Hvidløgscreme

2-3 dl. creme fraiche
2-3 dl. Philadelphia ost
2 hvidløgsfed
5 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber

 

Salt og krydr kyllingesteaken efter smag. 

Vælg en af nedenstående 3 stegemetoder. - Kyllingen er klar, saftig og bedst, når den har en kernetemperatur på 70°C.

Pande/Ovn: Steg kyllingen på en pande med skindet nedad i cirka 6 min. ved middelvarme. Skindet skal være sprødt. Vend og steg ca. 1 minut på kødsiden. Steg færdig ved 150°C varmluftsovn (175°C ved alm. varme) i ca. 15 minutter.

Pande: Steg kyllingen på en pande ved middelvarme i cirka 12 min.

Ovn: Steg ved i 175° varmluft (200° alm. varme) i cirka 20 min.

Hvidløgscreme: Rør alle ingredienserne godt sammen, smag til med salt og peber og stil på køl. 
Ristede svampe:  Steg svampene møre på en pande i smør. Tilsæt skalotteløg, persille og forårsløg og steg det hele godt. Smag til med salt og peber
Rist brødet og skær lårsteak i skiver. Anret med brød, hvidløgscreme, svampe og lårsteak. Top evt. med ekstra hvidløgscreme. Velbekomme !