Logo

Kylling med KøkkenFaktor

I køkkenfaglige sammenhænge er kylling lig med stor alsidighed. Ikke mange produkter egner sig til køkkeners mangeartede tilberedningsmetoder. Men det gør Kylling!

Med kylling kan du Ovnstege, Grillstege, Dybstege, Pandestege, Grydestege, Posestege, Sousvidestege eller du kan Dampe, Ryge, Braisere, Sprænge osv.

En af de største køkkenfordele ligger faktisk i kyllingekødets naturlige og smagsneutrale smag. Her kan du nemlig selv give præcis den smagsstyrke, der matcher dine kunder og brugere. Med kylling kan du frit nytænkeopkrydre og smagsjustere ad libitum.

Det giver køkkenalsidighed ud over det sædvanlige, når det handler om køkkendrift til variationskrævende kunder og brugere.

3 hygiejniske råd 

Når du arbejder med kylling, gælder de velkendte 3 tilberedningsregler fra Fødevarestyrelsen

1. Varm op (75 grader eller til saften er klar)

2. Køl af (65 til 10 grader på max 3 timer - herefter på køl ved max 5 grader)

3. Spred ikke bakterier (god håndhygiejne, separate spækbrætter der vaskes og desinficeres

Kylling & Sundhed

Kyllingekød er et sundt valg sammenlignet med meget andet kød.

I kyllingekød er der nemlig en naturlig balance mellem umættet og mættet fedt.

Kylling har mange andre næringsfordele fx et naturligt højt indhold af proteiner, antioxidanter, mineraler og det indeholder stort set alle B-vitaminerne.

På hvert kyllingeprodukt fremgår deklarationer med næringsindhold suppleret med Fødevarestyrelsens nøglehulsmærke, der gør det sunde valg lettere.

Det grønne nøglehul indikerer blandt andet et indhold på under 10 gram fedt pr. 100 gram.

KyllingTips

- Køkkenhåndtering af kylling

Tø kyllingekød op på køl, eller opbevar det på køl

Smid straks emballage ud

Vask hænder, når du har rørt kyllingekød

Brug separate spækbrædder og knive

Vask og desinficer redskaber

Gennemsteg kylling – 75 grader eller til saften er klar

Opbevar altid råt og tilberedt kyllingekød overdækket og separat på køl

_F5A8347.jpg
kokken1.jpg
_F5A8342.jpg