Logo
O5A5540
O5A5613
O5A5667
O5A5862

FRI OS FOR ANTIBIOTIKA

O5A5551

I Danpo Foodservice tager vi ansvar. Bryder med rutinerne.

Vi går forrest, når det handler om dyrevelfærd, og er stærkt imod brugen af antibiotika ved opdræt af kyllinger. Derfor bruger vi ikke længere antibiotika i vores Danpo brandede kyllinger.

For os handler det nemlig om at producere nok verdens bedste danske fødevarer.

Og de er naturligvis fri for antibiotika*.

FAKTA:

60% af forbrugerne er bekymrede for brugen af antibiotika og risikoen ved, at det findes i kød - og mejeriproduker­

1-2-3 Fordele ved at vælge kylling, der er antibiotikafri

Der er mange fordele ved at vælge kylling, der er fri for antibiotika.
At vælge kyllingekød der er antibiotikafri er nemlig godt for både kyllinger, mennesker og samfund.

Landmanden gør et stort arbejde for at give kyllingerne gode opvækst-betingelser. For det kræver større opsyn og bedre hygiejne, når kyllinger opdrættes uden brug af antibiotika. Det gør at kyllingerne får en mere naturlig opvækst, der tilsammen giver hver enkelt kylling en bedre dyrevelfærd gennem en god opvækst uden brug af antibiotika.

Med antibiotikafri kylling kan du tilgodese det stigende antal af sundhedsbevidste forbrugere, der har en klar holdning til de råvarer de køber, støtter og spiser.
Både af hensyn til dyrenes velfærd, egen sundhed og til gavn for verdens sundhed.

Det løfter vores bevidsthed, når vi står sammen og siger nej til antibiotika i kyllingekød, fordi vi ikke vil bidrage til udviklingen af multiresistente bakterier.

Med Danpo Foodservice får du en reel mulighed for at være med til at mindske det samlede forbrug af antibiotika.

Af kærlighed til kylling, fordi vi stiller krav til bedre råvarer:

- Ekstra opsyn med den enkelte kylling

- Opdrættet uden antibiotikabehandling

- Skærpet fokus på hygiejnen i stald og på friarealer

- Opdrættet i Danmark

Bæredygtige fordele ved ikke at bruge antibiotika i kylling

Det gavner verdenssundheden, og styrker det bæredygtige verdensmål nr. 3 om sundhed og trivsel for alle

Det siger Fødevarestyrelsen om antibiotika

Udviklingen af antibiotika-resistens hænger tæt sammen med forbruget af antibiotika.
Resistente bakterier kan overføres mellem mennesker og dyr, både direkte og gennem den mad vi spiser.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Danmark længe været foregangsland i forhold til indsatsen mod antibiotika-resistens. Bland andet gennem en overvågning af resistens hos dyr og mennesker kaldet DANMAP-overvågningen.

Danmark har et relativt lavt forbrug af antibiotika til dyr i forhold til mange andre lande.
Alligevel har Danmark de seneste år set en stigende forekomst af resistens i bakterier fra dyr og fødevarer. Det gør, at fødevarestyrelsen opfordrer til bekæmpelse af antibiotika-resistens, fordi det er et stigende globalt problem, som truer menneskers og dyrs sundhed.

Madsen Poul Montgomery46
Madsen Poul Montgomery35

* Danpo kylling er ikke behandlet med receptpligtig antibiotika. Der anvendes et fodertilsætningsstof (coccidiostatika) for at undgå tarmproblemer hos kyllingen forårsaget af parasitter.

­ The Public Health and safety

Madsen Poul Montgomery30