Logo

Thai kylling i kokosmælk med rice pilau

4 portioner

Ingredienser

3-400 g Danpo kyllingefilet

1 tsk. karry, gerne grøn thai karry

1 dåser kokosmælk 

1 fintsnittede chili uden kerner

2 tørrede kaffir limeblade eller en strimmel citronskal

175 g broccoli i små buketter

15 g sukkerærter

Fishsauce eller salt

Thai basilikum eller mynte

 

Rice pilau

2-3 finthakkede skalotteløg

1 spsk. olie

1-2 fed knust hvidløg

1-2 tsk. fintrevet ingefær

2½ dl basmati ris

½ tsk. knust chili

4 dl hønsebouillon

Safran eller gurkemeje

Revet appelsinskal og saft fra 1 økologisk appelsin

Salt, peber

 

Tilberedning

Rist karry i lidt af kokosmælken, tilsæt kyllingestrimlerne og lynsteg 2-3 min. Kom resten af kokosmælken, chili, limeblade samt broccoli ved, og lad det koge 3 min.

Tilsæt sukkerærter halveret på langs og kog endnu 2-3 min.

Smag til med fishsauce og drys med frisk thaibasilikum. Server med rice pilau.

 

Rice pilau

Sauter skalotteløg i olie nogle minutter uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, ris og chili og rør det hele godt sammen. 

Hæld hønsebouillon over, tilsæt safran, appelsinskal samt saft og lad det simre 15 min. ved middel varme til væden er fordampet. Smag til med salt og peber og drys med urter samt mandelflager.

Thai kylling i kokosmælk med rice pilau