Logo

Strimlet kyllingelårkød med eksotisk kompot

4 personer

Ingredienser
600 g Strimlet Danpo kyllingekød
3 spsk. majsolie
150 g rødløg i skiver
300 g squash i skiver
200 g minimajs
Ca. 20 g citrongræs i fine strimler
Salt
Chili
Evt. friske koriander

Tilbehør
200 g basmati ris
30 g ristede mandelsplitter

Exotisk kompott
40 g hakket løg
30 g gul peberfrugt i tynde strimler
1 tsk. olivenolie
1 banan i skiver
30 g rosiner
½ dl appelsinjuice
1 tsk. eddike
1 knivspids stødt ingefær
1 lille stk. hel kanel eller ½ tsk. stødt kanel
1-2 stk. hele nelliker eller ¼ tsk. stødt nellike
1,5 dl mango chutney
Salt og groftmalet sort peber

Tilberedning
Det strimlede kyllingekød brunes i majsolie. Rødløg, squash og minimajs tilsættes. Lad det simre en 10-15 min. Smages til med salt, chili og citrongræs.
Risene koges som beskrevet på emballagen. Vandet hældes fra risene og blandes med de ristede mandelsplitter.
Server straks mandelrisene til kyllingekødet med grønsagerne, den exotiske kompot og evt. friske koriander.

Exotisk kompott
Sauter løg og peberfrugt i olivenolie. Tilsæt bananer og rosiner, lad det koge 5-10 min. Tilsæt appelsinjuice, eddike og krydderier. Lad det koge indtil bananerne er bløde at røre ved. Fjern kanelstangen og de hele nelliker. Lad det afkøle, tilsæt derefter mango chutney. Smag til med med salt og peber. Lad chutneyen "modne" en dag i køleskab.

Strimlet kyllingelårkød med eksotisk kompot