Logo

Lørdagskylling med spicy agurkesalat

4 personer

Ingredienser

1 Danpo hel kylling

Olivenolie til pensling -  Salt og peber

Spicy agurkesalat:

2 agurker

2 dl eddike

1,5 dl rørsukker

1 finthakket chili

1 lime

Ca. 3 cm skrællet, frisk ingefær

6-8 hele peberkorn

Kartofler:

Ca. 1 kg store kartofler

1 spsk. olivenolie - Salt og friskkværnet peber

Dip:

1 dl god mayonnaise

1 dl skyr

1 spsk. dijonsennep

1 fed presset hvidløg

 

Sådan gør du

Tænd for ovnen og sæt den på 190° (varmluft).

Skær kyllingen i stykker. Pensl kyllingestykkerne med olivenolie og drys godt med salt og friskkværnet peber.

Kyllingen kan også tilberedes hel.

Skær kartofler i både og skyld dem i rindende koldt vand til vandet er helt klart. På den måde skylles overfladestivelsen væk, og kartoflerne har nemmere ved at blive sprøde.

Dup kartoflerne helt tørre i et rent viskestykke og vend dem i olivenolie, salt og peber. Fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen.

Stil bakken med den hele kylling eller kyllingestykkerne i ovnen på en rist over kartoflerne.

Lad det stege i 40 minutter. Tag kyllingen ud og lad den hvile 10 minutter mens kartoflerne får 10 minutter mere i ovnen.

Rør ingredienserne sammen til dippen og smag til med salt, peber og hvidløg. 

Lørdagskylling med spicy agurkesalat