4 personer
Ingredienser
1 Danpo hel kylling
Olivenolie til pensling - Salt og peber
Spicy agurkesalat:
2 agurker
2 dl eddike
1,5 dl rørsukker
1 finthakket chili
1 lime
Ca. 3 cm skrællet, frisk ingefær
6-8 hele peberkorn
Kartofler:
Ca. 1 kg store kartofler
1 spsk. olivenolie - Salt og friskkværnet peber
Dip:
1 dl god mayonnaise
1 dl skyr
1 spsk. dijonsennep
1 fed presset hvidløg
Sådan gør du
Tænd for ovnen og sæt den på 190° (varmluft).
Skær kyllingen i stykker. Pensl kyllingestykkerne med olivenolie og drys godt med salt og friskkværnet peber.
Kyllingen kan også tilberedes hel.
Skær kartofler i både og skyld dem i rindende koldt vand til vandet er helt klart. På den måde skylles overfladestivelsen væk, og kartoflerne har nemmere ved at blive sprøde.
Dup kartoflerne helt tørre i et rent viskestykke og vend dem i olivenolie, salt og peber. Fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen.
Stil bakken med den hele kylling eller kyllingestykkerne i ovnen på en rist over kartoflerne.
Lad det stege i 40 minutter. Tag kyllingen ud og lad den hvile 10 minutter mens kartoflerne får 10 minutter mere i ovnen.
Rør ingredienserne sammen til dippen og smag til med salt, peber og hvidløg.