Logo

Saftige kyllingelår med honningbagte rodfrugter

4 portioner

Ingredienser

4 hele lår

Salt og peber

Honningbagte rodfrugter

4 store gulerødder

4 rødbeder

4 pastinakker

1 spsk. olie

Salt, peber

Marinade

1 spsk. flydende honning

1 tsk. fintrevet citronskal

Bladene fra 2 stilke frisk timian


Tilberedning

Forvarm ovnen til 200 °C. Krydr kyllingelår med salt og peber og steg dem i ovnen ca. 50 minutter til de er sprøde og gennemstegte.

Skræl rodfrugterne og skær dem i stave eller både. Hæld olie, salt og peber i en frost pose og hæld rodfrugterne heri. Luk posen og ryst indholdet godt, så olien fordeles på rodfrugterne. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 40 minutter ved 200°C.   

Bland honning, citronskal og timian sammen og dryp det på rodfrugterne de sidste 10 minutter af bagetiden.

Server kyllingelår med de honningbagte rodfrugter, frisk timian og grøn salat.

Saftige kyllingelår med honningbagte rodfrugter