4 personer
Tilberedning: Ca. 1 time
Ingredienser
4 hele kyllingelår – over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
Frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
2-3 peberfrugter – gerne forskellige farver, renset ca. 450 g
250 g cherrytomater
2 løg
2 fed hvidløg
Basilikum – evt. rød
Tilbehør
1,2 kg små kartofler eller 300 g tørret pasta
Tilberedning
Krydr kartoflerne med salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225°C.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 -2 spsk fintskåret frisk rosmarin.
Skær peberfrugter i grove stykker, tomater i halve og løgene i både. Hak hvidløg.
Bland grøntsagerne og kom dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
Læg kødet oven på grøntsagerne, og stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne. Stegetiden er ca. 45 minutter til kødet er gennemstegt og kartoflerne er møre.
Pynt med basilikum.
Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis retten er med ovnbagte kartofler
Protein 21%
Kulhydrat 50%
Fedt 29%
2380 kJ - 565 kcal
Kilde: Landbrug og Fødevarer