Logo

Hele lår med friteret salvie og rodfrugt-fritter

4 portioner

Ingredienser

4 stk. hele lår

½ tsk. salt

Friteret salvie

1 lille bundt salvie blade

1 dl. smagsneutral olie

Salt

Rodfrugt-fritter

4 rødbeder

8 gulerødder

4 pastinakker

1 spsk. olie

½ tsk. salt

½ tsk. paprika

 

4 skiver brød

 

Tilberedning

Drys kyllingelårene med salt, og steg dem i ovnen ved 180° C i ca. 50 minutter.

Skyl og tør salviebladene og steg dem i olie på en varm pande, ca. 1 minut. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Skær rodfrugterne i lange tynde strimler, og kom dem i en frost pose. Bland olie og krydderier, og hæld det i posen. Luk posen og ryst det hele godt rundt, indtil olie og krydderier er godt fordelt på rodfrugterne. Bred rodfrugterne ud på en bageplade og bag dem i ovnen sammen med kyllingeoverlårene i ca. 40 minutter. Vend dem rundt undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.

Server de stegte kyllingelår med rodfrugte-fritter, fritteret salvie, brød og gerne en god dip eller dressing, f.eks. græsk yoghurt rørt med persille og citronsaft. Smagt til med salt og peber.

Hele lår med friteret salvie og rodfrugt-fritter