4 portioner
Ingredienser
4 stk. hele lår
½ tsk. salt
Friteret salvie
1 lille bundt salvie blade
1 dl. smagsneutral olie
Salt
Rodfrugt-fritter
4 rødbeder
8 gulerødder
4 pastinakker
1 spsk. olie
½ tsk. salt
½ tsk. paprika
4 skiver brød
Tilberedning
Drys kyllingelårene med salt, og steg dem i ovnen ved 180° C i ca. 50 minutter.
Skyl og tør salviebladene og steg dem i olie på en varm pande, ca. 1 minut. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skær rodfrugterne i lange tynde strimler, og kom dem i en frost pose. Bland olie og krydderier, og hæld det i posen. Luk posen og ryst det hele godt rundt, indtil olie og krydderier er godt fordelt på rodfrugterne. Bred rodfrugterne ud på en bageplade og bag dem i ovnen sammen med kyllingeoverlårene i ca. 40 minutter. Vend dem rundt undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.
Server de stegte kyllingelår med rodfrugte-fritter, fritteret salvie, brød og gerne en god dip eller dressing, f.eks. græsk yoghurt rørt med persille og citronsaft. Smagt til med salt og peber.