Logo

Chicken couscous

4 portioner

Ingredienser
4 Danpo hele kyllingelår
Saft og revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
1 spsk timian
1 spsk sumac (fås hos tyrkiske grønthandlere og andre etniske fødevarebutikker)
1 spsk sesamfrø
½ spsk salt

Couscous
4 dl cous cous
0,5 l. hønsebouillon
0,5 dl olie
0,5 dl appelsinsaft
1 tsk spidskommen
Salt, peber
3 appelsiner
1 dl soltørrede tranebær
0,5 dl ristede pinjekerner
0,5 dl ristede græskarkerner
0,5 bdt. frisk koriander


Tilbehør:
Brød

Tilberedning
Dryp lårene med appelsinsaft.
Bland revet appelsin med timian, sumac, sesamfrø og salt.
Vend kyllingelårene i krydderblandingen og lad dem trække lidt, gerne natten over i køleskabet.

Steg kyllingelårene i ovnen ved 175°C i ca. 45 min.

Bring hønsebouillon i kog, tilsæt couscous, læg låg over gryden, sluk for varmen og lad dem trække 5 min. Rør grynene løse med en gaffel.
Pisk olie, appelsinsaft og spidskommen sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen over couscous grynene, bland med appelsinfileter, tranebær, pinje- samt græskarkerne og drys godt med koriander. Server salaten til lårene sammen med brød.

Velbekomme

Chicken couscous