4 portioner
Ingredienser
4 stk. Danpo kyllingelår
1½ stk. røde eller grønne æbler i skiver
1½ dl æblejuice
1½ dl hvidvin
1½ dl hønsebouillion
50 g smør
2 stk. timiankviste
Salt og peber
Maizena til jævning
Gratin
500 g rodselleri, i 3 mm skiver
750 g kartofler i, 3 mm skiver
125 g revet ost
75 g valnødder, grovhakkede
7,5 dl mælk
1 tsk. salt og peber
1½ dl revet ost
Tilberedning
Krydr kyllingelårene med salt. Læg dem i et ovnfast fad sammen med æblejuice, vin, hønsebouillon, smør og timiankviste. Steg kyllingen i ovn ved 185° C ca. 45 - 50 min. Øs over nogle gange under stegning.
Når kyllingen er klar, si fedtet fra og kog op. Smag til med salt og peber og jævn sovsen med maizena.
Gratin: Bland rodselleri, kartofler, revet ost, valnødder og mælk. Krydr med salt og peber og hæld det op i en form. (ca. 6 liter). Tilsæt revet ost på toppen og bag i ovn ved 200°C i 50 min.