Logo

Juletarteletter af sprød filodej med kyllingefilet, friske asparges og fritteret persille

4 Portioner

2 stk. Danpo kyllingefilet

3 ark filodej

Olie til pensling

7 dl. hønsebouillon

250 g grønne asparges

2 dl. letmælk

2 spsk. majsstivelse

Salt og friskkværnet peber

1 bundt bredbladet persille

5 dl. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie

 

Tilberedning

Tag 1 ark filodej frem og læg et fugtigt viskestykke over resten. Klip det første ark filodej i 12 stykker. Pensl de 12 stykker med olie. Læg 3 stykker oven på hinanden lidt forskudt, så det ligner en stjerne. Læg de 3 sammenlagte stykker ned i en smurt muffinform, og tryk godt ned i bunden og i siderne. Lav på den måde 12 tarteletter. Bag tarteletterne i en 175°C varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde, og tag dem forsigtigt ud af formen.

Kog kyllinge-fileterne i hønsebouillon i ca. 15 minutter, til kødet er gennemtilberedt. Afkøl kødet, og pluk det i små stykker med 2 gafler. Si hønsebouillonen, og tag 5 dl fra til saucen. Kassér resten. Bring hønsebouillon i kog i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Skyl asparges, bræk den nederste, lidt grove ende af, og skær resten i små stykker. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 minutter, hæld vandet fra.

Rør mælk og majsstivelse sammen, hæld det i den simrende hønsebouillon lidt ad gangen, til saucen er cremet. Smag til med salt og peber. Vend kylling og asparges i saucen, og varm den igennem.

Opvarm olien i en lille gryde. Vask og tør persillen godt. Del den i små buketter. Kom persille buketterne i den varmen olie, 4-5 buketter ad gangen og lad dem stege kortvarigt indtil de har taget lidt farve. Tag dem op og læg dem straks på en tallerken dækket med køkkenrulle, så olien kan dryppe af. Drys med groft salt. 

Anret filodejs-tarteletterne med kylling og asparges-saucen og pynt med fritteret persille.

Juletarteletter af sprød filodej med kyllingefilet, friske asparges og fritteret persille