Logo

Julefrikadeller med grønkålssalat og kanelstegte æbler

4 personer

Ingredienser

500 g. Danpo hakket kylling

1 tsk. salt

1 spsk. flydende kyllingefond

½ tsk. fintrevet appelsinskal

2 æg

1 løg

50 g. havregryn

1 spsk. smør eller olie

8 blade grønkål

4 æbler

1 spsk. smør

1 tsk. kanel

1 dl. mandler

1 dl. granatæblekerner


Tilberedning

Rør hakket kyllingekød sammen med salt og tilsæt flydende kyllingefond, appelsinskal og æg. Riv løget fint og rør det i kødet sammen med havregryn. Lad farsen hvile ½ time i køleskabet. 

Varm en pande med enten smør eller olie og steg frikadellerne 4-5 minutter på hver side ved middelvarme til de er gennemstegte. 

Skær grønkål i mindre stykker, og æbler i både.

Smelt smør på en pande og drys kanel på. Tilsæt æblebåde og lad dem stege ved svag varme til de er gyldne og tag dem af. Rist mandler på panden til de har taget lidt farve og tag dem af. 

Vend grønkål hurtigt på den varme pande, så den kun lige falder lidt sammen og tag den straks af varmen igen. 

Bland grønkål med æblebåde, mandler samt granatæblekerner og server med julefrikadeller og evt. et stykke godt rugbrød.

Julefrikadeller med grønkålssalat og kanelstegte æbler