4 personer
Ingredienser
1 hel Danpo kylling
2 æbler usprøjtet appelsin
4 stk. store svesker
8 stk. tørrede abrikoser
2 hele stænger kanel
1 spsk. fint salt
400 g. rødkål
20 g. smør
1 spsk. balsamicoeddike
1 knsp. stødt allehånde
1 tsk. salt
Tilberedning
Gnid kyllingen godt med salt både indvendig og udvendig og læg den i et fad.
Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingen sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.
Steg kyllingen ved 175ºC i varmluft i ca. 1½ time indtil den er gennemstegt.
Snit rødkål, smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid.
Server den helstegte kylling med rødkål og klassisk juletilbehør som fx kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.