Logo

Helstegt kylling med julefyld og balsamisk rødkål

4 personer

Ingredienser

1 hel Danpo kylling

2 æbler usprøjtet appelsin

4 stk. store svesker

8 stk. tørrede abrikoser

2 hele stænger kanel

1 spsk. fint salt

400 g. rødkål

20 g. smør

1 spsk. balsamicoeddike

1 knsp. stødt allehånde

1 tsk. salt

 

Tilberedning

Gnid kyllingen godt med salt både indvendig og udvendig og læg den i et fad.

Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingen sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.

Steg kyllingen ved 175ºC i varmluft i ca. 1½ time indtil den er gennemstegt.

Snit rødkål, smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid. 

Server den helstegte kylling med rødkål og klassisk juletilbehør som fx kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.

Helstegt kylling med julefyld og balsamisk rødkål