4 portioner
Det skal du bruge
Mandelnuggets
8 stk kyllingeinderfileter
8 trægrillspyd
1-2 citroner
½ dl. pasteuriserede æggehvider
150 g. mandler
1 tsk. salt og peber
Pink råkost
200 g. gulerod
200 g. rødbede
200 g. æble
1 grape
10-15 g. frisk ingefær
Et lille drys sukker, salt og peber
Broccomole
300 g. broccoli
10 g. bredbladet persille
1 citron
40 g. flødeost light
1 fed hvidløg
½ tsk. salt og peber
Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Pink råkost: Skræl og rengør gulerødder og rødbeder. Vask og fjern kernehuset ved æblerne. Riv eller skær gulerødder, rødbeder og æbler i tynde strimler, og bland det godt sammen. Pres saften af grapen, riv ingefær og rør det ud i grapesaften. Hæld saften i råkosten, bland det rundt og smag til med sukker, salt og peber. Stil råkosten på køl, mens mandelnuggets gøres klar.
Mandelnuggets: Tænd ovnen på 200°C. Vask citronerne grundigt, riv skallen fint på et rivejern, og pres saften ud af ½ citron. Hak mandlerne fint og vend dem sammen med revet citronskal, en spsk. citronsaft, salt og peber. Sæt inderfileterne på grillspyd, vend dem i æggehvide og herefter i mandel/citron blandingen. Læg spyddene på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen 5-7 minutter.
Broccomole: Rengør broccoli og skær i mindre stykker. Skræl stokken og skær den i mindre stykker. Bring let saltet vand i kog, og kog broccolistykkerne heri i cirka 7 minutter. Afkøl i iskoldt vand og lad det afdryppe. Gem 1 dl. Broccolivand. Rengør persille og pil bladene af. Rengør citronen grundigt, riv skrællen på et rivejern, og pres saften af citronen. Kom broccoli, citronsaft og skræl, persille, flødeost og hvidløg i en blender. Blend det godt sammen. Tilsæt evt. lidt af det gemte broccolivand til det har den rette konsistens. Smag til med salt og peber, og stil på køl.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen