4 portioner
Det skal du bruge
Dejen
600 g. kyllingetern
1 spsk. rapsolie
350 g. kartofler
2 løg
12 cherrytomater
300 g. spinat
4 dl. mælk
8 æg
50 g. revet ost – max 30 % fedt
1 spsk. groft salt, ½ tsk peber
Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem. Tænd ovnen på 175°C.
Kartoffelbund: Skræl og skær kartofler i tynde skiver – cirka 3 mm tykke. Smør tærteformen med rapsolie og beklæd med kartoffelskiver. Bag i ovnen i 45 minutter.
Kartoflerne må gerne være let sprøde.
Fyld: Mens bunden bager i ovnen, skæres løg og cherry-
tomater i kvarte. Skyld spinat grundigt. Steg kyllingetern på panden i lidt olie og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, cherrytomater og spinat på panden og vend det godt
sammen. Tag tærteformen ud af ovnen og hæld fyldet oven på tærtebunden. Pisk mælk, æg, salt og peber
sammen og hæld over. Kom lidt revet ost på toppen.
Bag tærten færdig i ovnen til æggemassen er stivnet
– cirka 20-25 minutter. - Tjek med en gaffel om tærten er færdig.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen