4 portioner
Det skal du bruge
1 hel kylling
1 ½ dl. rapsolie
60 g. blandede krydderurter efter eget valg
10 g. røget paprika
1 tsk. groft salt
½ tsk. peber
3 økologiske citroner
Salat
250 g. grønkål
100 g. cherrytomater
1 æble
½ granatæble
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
Lidt salt og peber
Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem. Tænd ovnen på 160°C.
Bland olie, krydderurter, paprika, salt, peber og saft fra en af citronerne sammen til en marinade i en blender. Smør hele kyllingen ind i marinaden. Skær citronerne i både og kom dem ind i kyllingen sammen med eventuelle rester af marinaden.
Steg kyllingen i ovnen i cirka 60-75 minutter til kyllingen er gennemstegt. Grill evt. kyllingen de sidste 5 minutter ved 230°C varmluft for at få skindet sprødt.
Salat: Skyl grønkål grundigt og hak den. Skær cherrytomater i halve og æbler i tern. Halver et granatæble og bank kernerne ud. Bland grønkål, tomater, æbler og granatæble sammen. Lav en dressing af eddike, olie, sukker, salt og peber, og vend det i salaten.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen