4 portioner
Det skal du bruge
Dejen
500 g. hakket kylling
4 burgerboller
4 skiver seranoskinke
4 salatblade
2 tomater
½ agurk
1 rødløg
4 spsk. ketchup
Ærtemos
200 g. ærter
1 ½ spsk. yoghurt naturel
½ tsk. salt
Hokkaido fritter
1 hokkaido
1 ½. spsk olie
2 fed hvidløg
2 tsk. groft salt
Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Ærtemos: Hæld ærter i en blender. Tilsæt yoghurt og salt, blend godt sammen og stil på køl.
Tænd ovnen på 200°C.
Rengør og skræl hokkaido. Skær den i tynde stave –
cirka 1-2 cm. Rør olie, hvidløg og salt sammen.
Hæld det over hokkaidostavene og bland det godt rundt. Bred stavene ud på en bageplade, beklædt med bagepapir
og bag dem i ovnen i 10-15 minutter. Seranoskinken kan med fordel bages sammen med stavene.
Form 4 bøffer af hakket kylling, krydr med salt og peber og steg dem på panden – cirka 4 minutter på hver side.
Lun burgerbollerne i ovnen mens bøfferne steger.
Rens salat, tomat og agurk. Skær tomat og agurk i skiver. Pil løget og skær det i skiver. Smør burgerbollerne med ærtemos. Læg først salat, tomat, burgerbøf, agurk, løg og slut af med en skive sprødstegt seranoskinke og ketchup. Luk burgeren med toppen af bollen.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen