4 portioner
Det skal du bruge
600 g hakket kylling
½ løg
2 dl. mælk
2 spsk. havregryn
2 tsk. groft salt, et nip peber
1 spsk. rapsolie
Tomatsauce
150 g. gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
2 ds. hakket tomat
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
2 spsk. engelsk sauce
1 lille håndfuld frisk basilikum
Squashghetti
2 store squash
Parmesan max 30 %
Såden gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Kødboller: Pil og hak løg fint. Rør det sammen med hakket kylling, mælk, havregryn, salt og peber. Varm en pande med en spsk olie. Form farsen til små kødboller med en teske og steg dem på panden. Gerne på alle siderne så de bliver runde.
Tomatsauce: Rengør og riv gulerod. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Varm 1 spsk olie på panden. Tilsæt løgene og steg i cirka 2 minutter. Tilsæt gulerod og hakket tomat. Smag til med salt, sukker, engelsk sauce og hakket basilikum. Rør det godt sammen, og lad saucen koge ved middelvarme i 10 minutter. Tilsæt kødbollerne og kog yderligere 2 minutter.
Squashgetti: Rengør squashen og skær tændstik tynde strimler – gerne på langs på mandolinjern med julienne-indsats eller julienneskræller. Kog squashgettien i 2 minutter eller spis dem rå. Squashgettien serveres med tomatsauce og kødboller eventuelt gratineret med parmesan.