4 portioner
Det skal du bruge
8 stk. Danpo kyllingeinderfilet
75 g. cremefraiche 5%
Suppe
1/2 hokaido græskar (ca. 400 g)
2 stk. gulerødder (ca. 200 g)
75 g. løg
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 spsk. olie (til stegning)
4 dl. vand
20 g bouillon pulver (svare til ca. 2 bouillonterninger)
Saften af ½ citron
Grønkålschips
100 g. grønkål
1½ spsk. olie
1½ tsk. salt
2 spsk. paprika
Persilleolie
15 g. persille
1/2 dl. olie
Sådan gør du:Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Suppe: Flæk græskaret midt over og skrab kernerne ud, skræl og skær den i grove stykker.
Rens gulerødder, løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
Varm en stor gryde op med 1 spsk. olie
Sauter grøntsager sammen med 1 tsk. salt ved middelhøj varme i ca. 5 minutter. Grøntsagerne må gerne få en smule farve – dog ikke blive brændt.
Tilsæt 4 dl. vand samt grøntsagboullion og læg låg på. Skru ned for varmen, så det lige netop koger. Kog i 25 minutter. Blend hele massen. Tilsæt evt. 1-2 dl. vand for at tilpasse konsistensen og lette blendeprocessen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Grønkålschips: Varm ovnen op til 170°C. Vask grønkål. Skær bladene fri fra stænglerne og del bladene i stykker på ca. 5x5 cm. Kom bladene i en pose, tilsæt olie, salt og paprika. Luk posen og ryst den grundigt. Bag grønkålene i ovnen ca 10-15 min.
Persilleolie: Vask persille og blend den med olie i 2-3 minutter.
Kyllingespyd: Sæt inderfileter på spyd og krydr med salt, peber og paprika. Steg inderfileterne på panden til de er gennemstegt. Server suppen pyntet med en 1 spsk. cremefraiche, persilleolie, grøntkålschips og 2 kyllingespyd pr. person.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen