4 portioner
Det skal du bruge
Hvid creme
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. sukker
1 spsk. lakridspulver / granulat
Grød
700 g. jordbær
1 stang lakridsrod
150 g. sukker
1 spsk. kartoffelmel
Smag til med rå lakrids eller lakridspulver
Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Hvid creme: Smag græsk yoghurt til med sukker og lakridspulver og stil på køl.
Grød: Vask jordbærerne. Kom dem i en gryde og tænd komfuret på helt lavt blus, tilsæt lakridsroden og sukker. Lad grøden komme langsomt i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt kold vand i et glas. Når grøden koger hældes blandingen i grøden i en tynd stråle, mens du rører grundigt rundt. Smag til med lakrids ved at rive rå lakridsen på et rivejern, eller tilsæt lakridspulver.
Server grøden kold eller varm med yoghurten.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen