Logo

Fyldt kyllingebryst

4 portioner
Det skal du bruge

Langtidsbagte cherrytomater
200 g. cherrytomater
1 spsk. olie
½ spsk. eddike
1 tsk. salt
Ristede rugbrødstern
2 skiver rugbrød
1 spsk. olie
½ tsk. salt
Blomkålssalat
300 g. blomkål
4-6 kviste dild
Appelsinmarinade
1 stk. appelsin (saft og skal)
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Kylling med seranoskinke
4 stk. Danpo kyllingefileter
4 skiver seranoskinke
20 g. persille
1 fed hvidløg
2 spsk. olie

 

Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.

Langtidsbagte cherrytomater: Skyld cherrytomater og skær dem i halve. Læg tomaterne i en pose med lidt olie, eddike, salt og ryst godt.
Bred tomaterne ud på en bageplade og bag dem i ovnen i 5-6 timer ved 65°C.


Ristede rugbrødstern:Skær rugbrødet i små tern og vend dem med olie og salt. Spred ternene ud på en bageplade, og bag ternene i ovnen i 20 minutter ved 160°C.

Fyldt kyllingebryst

Blomkålssalat: Pluk blomkål i store buketter. Skær buketterne i skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland alle ingredienserne til appelsinmarinaden. 
Hæld marinaden over blomkålen og vendt grundigt. Pynt salaten med langtidsbagte cherrytomater, rugbrødstern, dildkviste og sæt på køl.


Kylling med seranoskinke: Hak persille og hvidløg groft i en minihakker og tilsæt olie, salt og peber.
Skær kyllingefileterne op på tværs uden at skære helt igennem, så du får et større stykke kylling.
Kom marinaden på kyllingefileterne og rul dem til en roulade. Rul et stykke parmaskine uden om hver kyllingerulle. Steg kyllingerullerne på panden, til de er gennemstegte og gyldne.

 

Et godt råd: Lav en ekstra stor portion langtidsbagte cherrytomater og gem dem i et glas med olie.

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen