10 stk. store pølsehorn
Det skal du bruge
Fyld
10 stk. Danpo kyllingeinderfileter
Pesto efter eget valg
1 spsk. olie (til stegning)
Dej
300 g. fuldkornshvedemel
200 g. hvedemel
1 pk. gær
2 dl. lunkent vand
1 tsk. honning
1 dl. yoghurt neutral
1 tsk. fint salt
1 æg (til pensling)
Sesamfrø
Sådan gør du
Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Fyld: Mariner inderfileterne i pesto, og steg inderfileterne på panden i 1 spsk. olie.
Dej: Bland de to meltyper sammen. Opløs gæren i 2 dl lunket vand. Tilsæt honning og yoghurt. Tilsæt lidt efter lidt mel og ælt grundigt.
Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen er for tør eller tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd.
Ælt dejen grundigt i 10 minutter og stil den derefter til hævning et lunt sted i 1 time.
Efter hævning æltes dejen igen. Del den i 20 lige store stykker.
Læg en stribe pesto oven på hvert enkelt stykke kyllingefilet. Rul hvert stykke dej til en lang pølse og vikkel dejen rundt om et stykke stegt kyllingeinderfilet. Pensel med sammenpisket æg og drys med sesam.
Lad pestohornene efterhæve med et viskestykke henover i 20 minutter, og bag herefter i ovnen i 15-20 minutter ved 200°C indtil dejen er gennembagt og letgylden. Er du i tvivl om dejen er færdig, kan du banke let under bunden på et af pølsehornene – lyder det hult er brødet færdig.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen