4 portioner
Det skal du bruge
Frikadeller
500 g. hakket kylling
1 løg
2 fed hvidløg
150 g. squash
250 g. gulerod
10 g. frisk persille
100 g. havregryn
1 dl. yoghurt naturel
1 spsk. groft salt
½ tsk. peber
Rodfrugtsfritter
700 g. blandende rodfrugter
2 spsk. olie
1 spsk. groft salt og 1 tsk. peber
Dip
1 spsk. persille
1 fed hvidløg
1 dl. cremefraiche 5 %
Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.
Frikadeller: Rør hakket kød sammen med salt og peber. Pil løg og skær dem i små tern. Pres hvidløg ned i kødet. Rengør og riv squash og gulerod. Hak persille. Bland løg, hvidløg, squash, gulerod, persille, havregryn og yoghurt i farsen. Rør godt sammen. Lad farsen hvile på køl i ½ time, og steg dem herefter på panden i lidt olie. Lav rodfrugtsfritter og dip mens farsen hviler i køleskabet.
Rodfrugtfritter: Tænd ovnen på 200°C.
Rengør rodfrugterne og skær dem i tynde stave. Ryst i en pose rodfrugter, olie, salt og peber sammen. Bred stavene ud på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag i dem i ovnen i 25-35 minutter afhængig af tykkelsen.
Dip: Hak persille og hvidløg. Rør det sammen med
cremefraiche og stil på køl.
Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen