4 portioner
Ingredienser
300 g. Danpo kyllingelever
8 skiver bacon
1 lille løg
1 lille æble
2 æg
2 dl. madlavningsfløde
1 tsk. friske timianbade
1 tsk. friske rosmarinblade
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
200 g friske champignon
20 g. smør
Lynsyltede rødbeder
4 rødbeder
2 dl. lagereddike
1 dl. vand
2 stjerneanis
4 nelliker
80 g. sukker
5 sorte peberkorn
2 laurbærblade
Tilberedning
Kyllingeleverpostej
Skræl løg og æble, skær begge dele i mindre stykker og kom dem op i en blender.
Tilsæt æg, madlavningsfløde, og krydderier. Blend det hele godt til massen er helt ensartet og uden klumper. Tilsæt kyllingeleveren og blend igen til massen er ensartet.
Smør en ovnfast skål med smør og hæl leverpostej-massen heri. Bag den nu ved 180ºC i ca. 1 time og 10 minutter.
Lynsyltede rødbeder
Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. med en skrællekniv eller et mandolinjern. Bland alle de øvrige ingredienser til lagen i en lille gryde og kog op, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over rødbederne. Lad dem køle af i køleskabet indtil servering
Steg bacon sprødt på en pande og læg det til side. Skær champignons i halve og steg dem i smør på panden.
Server kyllingeleverpostej med bacon, ristede champignon, lynsyltede julerødbeder og godt rugbrød.