Logo

Tartelet pirogger med grøntsagspindemadder

4 personer

Ingredienser

400 g inderfilet

2 tsk. smør

150 g friske grønne asparges

2½ dl vand

1½ spsk. maizena

1 spsk. flydende, koncentreret kyllinge fond

1 dl. fløde

Evt. salt

Dej

3 dl. lunkent vand

10 g gær

½ tsk. salt

2 spsk. olivenolie

300 g fuldkornshvedemel

150-200 g hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Grøntsagspindemadder

1 agurk

20 små tomater

2 peberfrugter

20 friske sugarsnaps

20 tandstikker/små pinde

Tartelet pirogger med grøntsagspindemadder

Fyld

Skær inderfileterne i små stykker og steg dem i smør i en gryde 4-5 minutter. Skær asparges i skiver og steg dem med kyllingestykkerne ca. ½ minut. Rør vand og maizena sammen og hæld det over kyllingekødet under omrøring. Tilsæt kyllingefond og fløde og lad det simre et par minutter. Smag evt. til med salt og lad fyldet afkøle inden det skal bruges.

Dej

Hæld lunkent vand i en skål og rør gæren ud. Tilsæt salt, olie og fuldkornshvedemel og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt undervejs. Tilsæt mel indtil dejen ikke længere klistrer, og lad den hæve ca. 30 minutter.

Rul dejen ud til en stor firkant, ca. 45 x 60 cm. og skær den ud i 12 lige store kvadrater.

Læg 1-2 spsk. fyld på dejen og fold den sammen diagonalt, så der dannes en trekant. Tryk siderne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke kommer ud under bagningen. Pensl piroggerne med sammenpisket æg, især på sammenføjningerne.

Bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 180 ⁰C.

Skær agurken i tykke skiver og peberfrugterne i store tern, og byg pindemadder med tandstikkere af 1 skive agurk, 1 stykke peberfrugt, 1 sugarsnap og 1 cherrytomat.

Server tartelet pirogger med grøntsagspindemadder.