4 personer
Tilberedning: ca. 50 minutter
Ingredienser
10-12 Danpo inderfileter
Salt og peber
½ tsk.tørret timian, rosmarin eller basilikum
1 tsk.olie
125 g. små grønne linser
400-500 g. cherrytomater
1 rødløg
50-100 g. feldtsalat eller anden salattype
Evt.10 basilikumblade
Dressing
1 spsk. olie
1 tsk. dijonsenenp
2 spsk. lys vineddike fx lys balsamico
Croutoner
250 g. brød - gerne en italiensk brødtype
1 spsk. olie
Tilberedning:
Kog linser som angivet på emballagen.
Tænd ovnen på 225° C. Skær brødskiver i store tern og læg dem på bagepapir på en bageplade. Dryp med olie og stil dem øverst i ovnen til de er gyldne og sprøde. Vend evt. croutoner under stegningen.
Dup inderfileter tørre med køkkenrulle. Del dem i mindre stykker. Krydr med salt, peber og den ønskede mængde tørrede krydderurter.
Varm olien på en pande ved god varme. Kom kødet på panden og brun det på alle sider 1-2 minutter i alt. Skru ned til middel varme og steg kødet ca. 7 minutter i alt til det er gennemstegt. Vend jævnligt.
Pisk eller ryst dressingen sammen. Tilsæt 1 spsk. vand. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over de kogte, afdryppede linser i en stor skål.
Vend kyllingekød, tomater i halve eller kvarte, fintsnittet rødløg og feldtsalat i linserne i skålen. Bland croutoner i ved servering eller server dem evt. for sig selv. Salaten serveres lun – kan evt. også serveres kold, hvor den skal have stuetemperatur.
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 44%
Fedt 27%
2260 kJ - 540 kcal
Kilde: Landbrug og Fødevarer