4 personer
Ingredienser
12 Danpo inderfilet på spyd
Hvedekernesalat
200 g. hvedekerner
1 lille rødløg
1 tomat
1 lille grøn peberfrugt
1 spsk. hakket basilikum
1 spsk. limesaft
½-1 tsk. salt
Tzatziki
1 lille agurk
2 dl. græsk yoghurt
2 fed hvidløg
Humus:
1 dåse kogte kikærter
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Lidt spidskommen og chilipulver (efter smag)
Ca. ½ dl. vand
Rød pesto
1 dl. soltørrede tomater i olie
1 dl. mandler
½ dl. olivenolie
4 spsk. revet parmesan
Frisk basilikum til pynt
Brød
Vores kyllingespyd er en hel marineret inderfilet - saftig og fuld af smag.
Tilberedning
Steg kyllingespyd efter anvisning på pakken.
Hvedekernesalat: Kog hvedekerner efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Hak rødløg, tomat og peberfrugt meget fint og bland dem i de afkølede hvedekerner sammen med finthakket basilikum og limesaft. Smag til med salt og lad salaten trække, gerne ½ time før servering.
Tzatziki: Riv agurken groft og rør det sammen med græsk yoghurt, og presset hvidløg.
Humus: Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i et dørslag. Kom dem i en blender sammen med citronsaft, hvidløg, olie, salt, spidskommen og chilipulver og blend det godt. Juster konsistensen med vand, så humus’en bliver blød og cremet.
Rød pesto: Blend soltørrede tomater med mandler, olivenolie, parmesan og basilikum til en ensartet masse.
Server kyllingespyd med hvedekernesalat, tzatziki, humus, rød pesto og godt brød.