4 portioner
Ingredienser
4 hele kyllingelår uden ben (rullet)
1 tsk. salt
4 dl ris
1 spsk. olie
1 spsk. gul karrypasta
1 spsk. karry
1 lille løg
1 dåse kokosmælk
1 dl vand
2 tsk. maizena
1 stor peberfrugt
100 g grønne ærter
½ tsk. salt
2 spsk. kokosmel
2 spsk. mynte
4 spsk. peanuts
Tilberedning: Læg de udbenede kyllingelår sammenrullet i et smurt ildfast fad og drys med salt. Steg dem i ovnen ca. 35 minutter ved 200°C.
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Opvarm olien i en gryde og steg karrypasta og karry ca. 1 minut. Skær løget i små tern og steg det med ca. 1 minut. Tilsæt kokosmælk og lad det koge op. Rør vand med maizena og tilsæt blandingen, når saucen koger. Kog igennem under omrøring til sovsen er tyknet lidt. Skær peberfrugt i tern og tilsæt ærter samt peberfrugt til saucen. Smag til med salt.
Server stegt udbenet kyllingelår med kogte ris og karry-kokossauce og drys med kokosmel, mynte og peanuts.
Tip: Er der er ris og lidt kylling i overskud? Det kan nemt trylles om til en lækker reste-ret! Steg risene på panden i lidt olie sammen med gulerod i skiver, løg i tern og ærter. Tilsæt 1-2 sammenpiskede æg og steg dem med. Skær kylling i mindre stykker og varm dem med i risretten et par minutter inden servering! Dryp evt. med soyasauce eller fishsauce, og drys med friske krydderurter eller finthakket rød chili for at få lidt ekstra smag ind i reste-retten.