Logo

Hele lår uden ben med kartoffelsalat, asparges og feta

4 portioner

Ingredienser

4 hele kyllingelår uden ben

1 tsk. olie

1 tsk. salt

1 kg små kartofler

4 grønne asparges

100 g sugarsnaps

300 g cherrytomater

2 spsk. olivenolie

2 spsk. finthakket frisk basilikum

100 g feta

1 dl ærteskud eller bredbladet persille

 

Tilberedning

Bred kyllingestykkerne ud og læg dem i et smurt, ildfast fad. Pensl med lidt olie, drys med salt og steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 25 minutter ved 200°C.


Kog kartoflerne møre og lad dem køle af (de kan med fordel koges dagen før, så salaten er hurtig at vende sammen). Skær asparges i lange tynde bånd med en skrællekniv. Del sugarsnaps på langs og halver cherrytomaterne.

Blend olivenolie med basilikum og vend kartoflerne godt rundt i olien. Anret kartoflerne sammen med asparges, sugarsnaps og cherrytomater.

Smuldr fetaen og drys den over kartoffelsalaten, og pynt salaten med ærteskud eller bredbladet persille.

Server kyllingestykkerne med kartoffelsalat.

Hele lår uden ben med kartoffelsalat, asparges og feta

Tip: Feta kan erstattes af frisk mozzarella, plukket i mindre stykker. Hvis fetaen udelades, forsvinder lidt af den salte smag, så der kan med fordel tilføjes ½-1 tsk. salt i basilikumolien. Retten er hurtigere at lave, hvis kartoflerne er kogt dagen i forvejen og kølet af. Tag gerne de kogte kartofler ud af køleskabet og vend dem med basilikumolien, når kyllingen sættes i ovnen, så de kan temperere lidt og samtidig nå at trække smag fra basilikumolien imens kyllingen steger.