Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Hele lår uden ben med kartoffelsalat, asparges og feta

4 portioner

Ingredienser

4 hele kyllingelår uden ben

1 tsk. olie

1 tsk. salt

1 kg små kartofler

4 grønne asparges

100 g sugarsnaps

300 g cherrytomater

2 spsk. olivenolie

2 spsk. finthakket frisk basilikum

100 g feta

1 dl ærteskud eller bredbladet persille

 

Tilberedning

Bred kyllingestykkerne ud og læg dem i et smurt, ildfast fad. Pensl med lidt olie, drys med salt og steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 25 minutter ved 200°C.


Kog kartoflerne møre og lad dem køle af (de kan med fordel koges dagen før, så salaten er hurtig at vende sammen). Skær asparges i lange tynde bånd med en skrællekniv. Del sugarsnaps på langs og halver cherrytomaterne.

Blend olivenolie med basilikum og vend kartoflerne godt rundt i olien. Anret kartoflerne sammen med asparges, sugarsnaps og cherrytomater.

Smuldr fetaen og drys den over kartoffelsalaten, og pynt salaten med ærteskud eller bredbladet persille.

Server kyllingestykkerne med kartoffelsalat.

Tip: Feta kan erstattes af frisk mozzarella, plukket i mindre stykker. Hvis fetaen udelades, forsvinder lidt af den salte smag, så der kan med fordel tilføjes ½-1 tsk. salt i basilikumolien. Retten er hurtigere at lave, hvis kartoflerne er kogt dagen i forvejen og kølet af. Tag gerne de kogte kartofler ud af køleskabet og vend dem med basilikumolien, når kyllingen sættes i ovnen, så de kan temperere lidt og samtidig nå at trække smag fra basilikumolien imens kyllingen steger.