Logo

Grillstegte hele lår uden ben med mynte creme

4 portioner

Ingredienser
4 hele lår uden ben
4 bagekartofler
1 dl revet parmesanost
Olivenolie
Salt og peber

Tomat Salsa
3 tomater i tern
1-2 hvidløgsfed i tern
2-3 tsk. paprikapulver
1-2 tsk. ingefær
1-2 grøn chili
3 spsk. persille
1-2 spsk. limesaft
Olivenolie
Salt

Mynte Creme
2 dl. tyrkisk yoghurt eller creme fraiche
2-3 dl. mynte
100 g feta
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber

 

Grillstegte hele lår uden ben med mynte creme

Salt og krydr hele lår uden ben efter smag. 

Vælg en af nedenstående 3 stegemetoder. - Kyllingen er klar, saftig og bedst, når den har en kernetemperatur på 70°C.

Pande/Ovn: Steg dem på en pande med skindet nedad i cirka 6 min. ved middelvarme. Skindet skal være sprødt. Vend og steg ca. 1 minut på kødsiden. Steg færdig ved 150°C varmluftsovn (175°C ved alm. varme) i ca. 15 minutter.

Pande: Steg på en pande ved middelvarme i cirka 12 min.

Ovn: Steg ved i 175° varmluft (200° alm. varme) i cirka 20 min.

Ovnbagte kartofler: Sæt ovnen på 250°C. Skyld og rens kartoflerne godt, og skær dem i både. Krydr kartoflerne og læg dem ud på en bageplade.  Pensle kartoflerne med olivenolie. Stegt dem midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Top med salt og frisk revet parmesanost når kartoflerne er stegt færdige.

Tomatsalsa: Bland tomater og hvidløg sammen i en skål. Tilsæt paprika, ingefær, grøn chili og persille, olivenolie og limesaft. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Hele lår uden ben: Krydr og grill dem med skindet nedad så skindet bliver sprødt. Vend og steg på kødsiden til den har en kernetemperatur på 70°C.

Mynte creme: Smuldr fetaost og bland med creme fraiche og mynte. Smag til med salt og peber.