4 portioner
Ingredienser
1 Danpo hel kylling
½ flaske rødvin
1-2 kanelstænger
1-2 stjerneanis
1 tsk enebæer
Skallen fra en økologisk appelsin
200g skalotteløg eller perleløg
250g hele små champignoner
Olie
1 tsk timian
1/4 liter hønsebouillon
Salt, peber
100g bacon i tern
250g carotter eller små gulerødder
Persille
Tillbehør:
Kartofler eller brød
Tilberedning
Kyllingen parteres og lægges i et stort fad.
Bland rødvin med kanel, stjerneris, enebær og strimler af appelsinskal og hæld det over kyllingen. Sæt fadet i køleskabet til næste dag.
Tag kyllingen op af marinaden, dup den tør, brun den godt i lidt olie og læg den i et stort ovnfast fad. Brun løg og champignon, krydr med timian og hæld marinade samt hønsebouillion over.
Bring det hele i kog, skum af og hæld det over kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen ved 175° i ca 45 min.
Rist bacontern sprøde og damp gulerødderne.
Læg gulerødderne i fadet sammen med kyllingen, drys med bacon samt persille.
Server med kartofler eller brød