Logo

Helstegt kylling med spinat og lun tomatsalat

4 portioner

Ingredienser

1 ovnklar Danpo Kylling i stegepose

500 g frisk spinat (eller 400 optøet, helbladet spinat)

2 fed hvidløg

lidt fedtstof til stegning

500 g små tomater (gerne forskellige farver)

Salt og friskkværnet peber

ca. 200 g færdiglavet humus


Tilberedning

Kom kyllingen direkte i ovnen med emballage og det hele. minutter af stegetiden, så skindet bliver mere sprødt.

Skyl spinatbladene og slyng eller dup dem helt tørre mellem to rene viskestykker.

Skær hvidløg i tynde skiver. Brug evt. en skrællekniv, så de bliver helt tynde.

Varm fedtstoffet op på en stor pande og tilsæt hvidløg. Lad det svitse ca. 15 sekunder og kom spinaten på panden. Vend det forsigtigt rundt og skru ned for varmen. Lad spinaten falde sammen og blive mørkegrøn og drys med salt og friskkværnet peber.

Skær tomaterne i halve. Hvis de er på stil, kan du nøjes med at prikke et par huller i skindet og lade stilken sidde på.

Tag kyllingen ud af ovnen. Klip posen op læg kyllingen på et skærebræt. Sørg for at al den gode væde, der ligger inde i kyllingen hældes ud i bakken.

Kom tomaterne i bakken til væden og stil den tilbage i ovnen og lad dem stege ca. 10 minutter mens du skærer kyllingen ud.

Fordel lidt humus på tallerkenerne og kom spinaten ovenpå. Server med saftige kyllingestykker og tomaterne. Hæld lidt af den gode væde fra bakken over kyllingen som sauce.

Helstegt kylling med spinat og lun tomatsalat

Danpo kylling i stegepose, eller ”COOK in the bag” som vi også kalder den, skal bare direkte fra køleskab i en 200° forvarmet ovn og steges i 75 minutter. Prik evt. hul i posen de sidste 20 minutter af stegetiden, så skindet bliver mere sprødt