Logo

Helstegt kylling med perlecouscous, svampe og sauce verte

4 portioner

Ingredienser

1 ovnklar Danpo Kylling i stegepose

400 g perle couscous

1 tomat, i små tern

1/2 grøn peber, finthakket

1/2 løg, finthakket

100 g friske spinatblade

ca. 300 g portobello svampe

Fedtstof til stegning

 

Sauce verte:

1 bundt persille, skyllet og duppet tør

1 lille bundt frisk mynte. skyllet og duppet tørt

1 lille glas kapers

saft og revet skal fra 1/2 økologisk citron

2 spsk. balsamico (gerne hvid)

2 spsk. god olivenolie



Tilberedning

Kom kyllingen direkte i ovnen med emballage og det hele. 

Kog perlecouscous som beskrevet på pakken og vend den lune couscous sammen med finthakket tomat, peberfrugt og løg. Vend spinatbladene i.

Skær svampene i grove stykker og rist dem på en pande. Drys med salt og peber.

Blend alle ingredienser til sauce verte. Gem et par kapers til at pynte med.

Tag kyllingen ud af ovnen. Klip posen op læg kyllingen på et skærebræt. Sørg for at al den gode væde, der ligger inde i kyllingen hældes ud i bakken.

Rør ca. 1 dl af stegeskyen sammen med couscousblandingen og anret med svampene over.

Anret kyllingen med sauce verte og server resten af stegeskyen ved siden af som ekstra smag og dyppelse.

Helstegt kylling med perlecouscous, svampe og sauce verte

Danpo kylling i stegepose, eller ”COOK in the bag” som vi også kalder den, skal bare direkte fra køleskab i en 200° forvarmet ovn og steges i 75 minutter. Prik evt. hul i posen de sidste 20 minutter af stegetiden, så skindet bliver mere sprødt