4 portioner
Ingredienser
Grydestegt kylling
1 hel kylling
2 dl. frisk persille
1 spsk. groft salt
20 g smør
4 gulerødder
2 pastinakker
2 løg
2 dl. kyllingefond
Klassisk agurkesalat
2 agurker
1 tsk. salt
4 spsk. eddike
4 spsk. sukker
Friskkværnet peber
1 kg små kartofler
Tilberedning: Fyld kyllingen med persille og gnid den med groft salt på ydersiden. Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen godt på alle sider.
Skær gulerødder, pastinakker og løg i mindre stykker, og kom dem i gryden. Tilsæt kyllingefond og læg låg på gryden. Steg kyllingen ved svag varme ca. 45 minutter til den er gennemstegt.
Skær agurkerne i tynde skiver og drys dem med salt. Lad agurkerne trække ½ time og tryk vandet af dem. Rør eddike med sukker og friskkværnet peber, og hæld lagen over agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække mindst ½ time, gerne mere.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, ca.15-20 minutter, afhængig af størrelsen.
Parter kyllingen og server med agurkesalat og kogte kartofler.
lav en nem sauce ved at blende nogle af grøntsagerne i gryden (gulerødder, pastinakker og løg) med stegeskyen. Spæd op med vand og smag evt. til med salt og peber